Кристиан Пулишич пропусна мача за Трофея Берлускони снощи, който Милан спечели с 3:1 срещу Монца на стадион "Сан Сиро". Американецът има физически проблем и днес тренира отделно. Много е вероятно Пулишич да не е на линия за откриващия мач от сезона в Серия А - в събота вечер срещу Торино.

По последни данни причината е, че халфът е получил удар в глезена през последните няколко дни по време на тренировка и е било решено като предпазна мярка да не се рискува срещу Монца. Дори днес той все още тренираше отделно от останалата част от състава, за да лекува тази лека травма.

Въпреки че няма гаранция, треньорът Пауло Фонсека вярва, че ще може да започне Пулишич в събота вечер срещу Торино. Пулишич не е единственият проблемен играч за Милан и първата среща с Торино.  Пиер Калулу пътува с отбора за "Сан Сиро" снощи, но след това дори не беше включен на резервната скамейка, тъй като се смята, че е пред трансфер в Ювентус. 

Този уикенд в съперничеството ще има познато лице, защото Торо току що подписа официално с бившия вратар на Милан Антонио Донарума. По-големият брат на Джанлуиджи Донарума беше свободен агент, но парафира договор до юни 2026 г.