Медиите в Италия съобщават, че Ювентус е постигнал официално споразумение с Милан за трансфера на централния защитник Пиер Калулу, след като по-рано в понеделник "Старата госпожа" подаде първоначалната си оферта. Двата гранда са се споразумели за условията на трансфера на Калулу. Сделката е за един сезон под наем с опция за купуване на бранителя.

Ювентус ще плати на Милан наем от 3,5 млн. евро за този сезон, а след това ще инвестира още 14 млн. евро плюс 3 млн. евро под формата на бонуси, ако трансферът стане постоянен. Ако наемът се превърне в постоянен трансфер, Милан ще запази и клауза за 10% продажба, според Sky Sport Italia.

Въпреки че Ювентус и Милан са постигнали споразумение по въпроса, Старата госпожа все още трябва да постигне съгласие по личните условия със самия играч. Представители на бианконерите вече са се свързали с французина чрез видеоразговор, за да обсъдят трансфера. Sky предполага, че Калулу също е информирал Милан, че иска да напусне клуба, преди офертата на Ювентус да бъде отправена по-рано днес.

Калулу е шампион на Италия с Милан за 2021/22 г. Защитникът има 84 мача в Серия А за росонерите в продължение на четири години.