"Не вярвам в Бог. Когато брат ми умираше от левкемия, къде беше той? Молиш се всеки ден, благодариш му всеки ден, но къде е той в такива моменти?". Това заяви бившата звезда на европейския футбол Златан Ибрахимович в интервю за американското издание Атлетик.

В момента Ибрахимович е спортен директор на италианския гранд Милан, където завърши професионалната си кариера. "Само аз мога да съдя себе си. В моя свят всеки е своят собствен бог. Вярвам в това", допълни по темата Ибрахимович. Бившият шведски национал призна, че никога не е имал планове да става треньор и ролята на директор му пасва повече.

"Вече имам няколко бели косъма, представям си колко щяха да бъдат, ако бях треньор. Треньорът работи по 12 часа на ден и няма никакво свободно време. Аз не бих могъл да правя това. Сегашната ми роля е да свързвам всички сектори в клуба и да бъда лидер, да съм сигурен, че всички структури в организацията работят добре. Всички трябва да бъдат активни", обясни Ибрахимович, чийто син играе за юношеския отбор на Милан.