Милан на Пауло Фонсека започна силно предсезонното си турне в САЩ, като постигна трудна победа с 3:2 над Манчестър Сити. И двата отбора използваха комбинация от основни играчи от първия отбор и младежи в теста, в който Ерлинг Хааланд, Джак Грийлиш и Едерсон се изправиха срещу Фикайо Томори, Исмаел Бенасер и Рубен Лофтъс-Чийк.

Ман Сити започна ударно на стадион "Янки" в Ню Йорк, като поведе с 1:0 чрез Хааланд в 19-ата минута след впечатляващ пробив на 21-годишния талант Оскар Боб.

Милан отговори в 30-ата минута чрез Лоренцо Коломбо, който се справи добре с центриране на Самуел Чукуезе, за да насочи топката в ръцете на Едерсон, който успя само да я отклони в мрежата. Само четири минути по-късно Чуквуезе направи копие на предишното кръстосване и отново намери Коломбо, който беше също толкова спокоен, когато го прокара през краката на вратаря на Ман Сити, правейки 2:1.

След редица промени на полувремето, които объркващо включваха смяна на екипите с гостуващите варианти, Ман Сити излезе на терена и изравни резултата в 55-ата минута, след като устойчива игра на Мика Хамилтън позволи на Джеймс Макати да подаде към него, който с лекота насочи топката във вратата.

Милан обаче не се предаде и се бори упорито, за да поведе отново в 78-ата минута чрез Марко Насти, който удобно пласира удара си в долния ъгъл след нисък пас от Алексис Салемайкерс, затваряйки вълнуващата предсезонна контрола.