Страхиня Павлович и Милан са все по-близо. Нещо повече, възможно е до 48 часа сделката за трансфера на защитника да е факт. Споразумението със Страхиня Павлович е налице от известно време, а това със Залцбург е много близо. Срещата във вторник даде да се разбере, че ще има договорка за около 20 милиона евро.

За треьнора Пауло Фонсека това ще бъде второ попълнение, играч на стратегическа позиция: ляв централен защитник, какъвто днес няма в състава. Неслучайно през януари Милан вече търсеше играч с такива характеристики.

Павлович е независим от другите пазарни операции на Милан: има както бюджет за покупка, така и желание да се осъществи. Павлович е 1,94, не е далеч от 90 кг, има мускулите и подхода на физически силен защитник. Това, което Милан търси в нов централен защитник, който трябва да израства технически, но обича двубоите и е добър в позиционираните, дори в гранични ситуации в наказателното поле.

Павлович за може да бъде поредната покупка след Рейндерс, Чукууезе, Лофтус-Чийк, Пулишич, Муса, всички пристигнали за сума, близка до 20 милиона.