Милан има сериозни намерения да привлече Лазар Самарджич това лято и е планирал евентуална размяна с Удинезе. Росонерите все още имат редица трансферни цели през втория месец на трансферния прозорец, като желаят да вземат нов защитник, нов нападател и двама нови полузащитници, единият от които да залага на физиката, а другият - на техническите способности.

Милан определи Самарджич като интересен кандидат, който да добави техническо качество към полузащитата, и вече започна преговори с Удинезе, научавайки, че цената на талантливия полузащитник е 25 млн. евро. Той желае да премине, след като по-рано това лято отказа на Лацио и Фенербахче.

"Кориере дело спорт" подробно описва как Милан и Удинезе са започнали да планират евентуална размяна на играчи за Самарджич с участието на Томазо Побега, който се оценява на около 15 млн. евро и е ценен от фриуланите. Преговорите вероятно ще се проточат няколко седмици и ще трябва да се освободи място в състава, като вероятният кандидат за преминаване в близко бъдеще е Ясин Адли.