Техническият директор на Удинезе Джанлука Нани призна, че от клуба не искат да продават Лазар Самарджич, но потвърди, че Милан е започнал предварителни разговори за сръбския национал. Самарджич се очертава като една от целите на Милан за подсилване на полузащитата през този сезон.

Вестник "Гадзета дело спорт" съобщава, че Милан скоро ще направи начална оферта от 15 млн. евро за 22-годишния играч, но "Скай Спорт" твърди, че Удинезе се цели в над 20 млн. евро.

"Самарджич е играч на Удинезе, който не искаме да продаваме, защото е важен", заяви директорът на "бианконерите" Нани пред тв канала "Скай Спорт". "Очевидно е, че ако получим адекватно предложение, част от нашата работа е да го преценим заедно с футболиста и антуража му, както и със заинтересования отбор. Самарджич не е играч, който предлагаме на други клубове, защото смятаме, че е важен".

През миналия сезон Самарджич премина медицински тестове с градския съперник на Милан - Интер, но агентът и бащата на полузащитника не успяха да постигнат споразумение с нерадзурите. Сега росонерите се интересуват от 22-годишния футболист и според информацията дори са постигнали принципно споразумение с лагера на играча.

"Имаше бърз контакт с Милан, но все още няма оферта или преговори", потвърди Нани. "В момента той е играч на Удинезе и ние искаме да го задържим. Бих се изненадал, ако топ клубовете не го потърсят. В миналото това са правили Интер, Лацио и някои клубове от Висшата лига. Той е силен играч и, разбира се, е искан, което е повод за гордост за нас".

Самарджич има 13 гола и 9 асистенции в 97 участия във всички състезания с екипа на Удинезе, а договорът му с бианконерите изтича през юни 2026 г. Сръбският национал допринесе за оцеляването на Удинезе в Серия А през миналия сезон с шест гола и две асистенции в 34 мача в лигата.