Милан финализира споразумението за договор с Юсуф Фофана и скоро ще представи нова оферта на Монако за полузащитника. От няколко седмици росонерите се насочват сериозно към 25-годишния френски полузащитник, като смятат, че той е идеалното попълнение за отбора на Пауло Фонсека. Интерес към играча проявяват и редица клубове, сред които Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид.

Милан вече се споразумя за основните условия на договора с Фофана преди две седмици, като е готов да предложи четиригодишен контракт с опция за пета на стойност около 3 млн. евро нето на сезон плюс 500 000 евро бонуси, което е с 1 млн. евро повече в сравнение с настоящите му условия в Монако.

Даниеле Лонго от Calciomercato.com разказва подробно как Милан вече е определил всеки детайл от договора си с Фофана, готов да натисне спусъка на сделката с Монако. Първоначалната оферта на росонерите в размер на 12 млн. евро плюс допълнителни суми беше отхвърлена от отбора от Лига 1 и те се готвят да отправят ново предложение, което да е по-близо до 20 млн. евро.