Милан потвърди привличането на Алваро Мората и обяви, че испанецът ще носи фланелката с №7 през следващия сезон. Нападателят пристига от Атлетико Мадрид.

"Милан с гордост обявява привличането на Алваро Борха Мората Мартин от Атлетико Мадрид. Капитан на испанския национален отбор, с който наскоро спечели Европейското първенство, Мората подписа с росонерите до 30 юни 2028 г. с опция за удължаване с още една година", се казва в изявление на Милан.

Роден в Мадрид на 23 октомври 1992 г., Алваро прекарва времето си в младежките гарнитури на Атлетико, Хетафе и Реал Мадрид, преди да завърши последния и да дебютира при старшата възраст на Кралския клуб през декември 2010 г. През кариерата си е играл за Реал Мадрид, Ювентус, Челси и Атлетико Мадрид, като е записал общо 506 мача и е отбелязал 172 гола. Спечелил е две титли от Шампионската лига, една Суперкупа на УЕФА, една Световна клубна купа на ФИФА, две титли от Ла Лига, два трофея от Купата на краля, една Суперкупа на Испания, две титли от Серия А, три Купи на Италия, две Суперкупи на Италия и една Купа на Англия.

"Настоящият капитан на Испания е изиграл 80 мача за националния си отбор, като е отбелязал 36 гола, и е спечелил както последното Европейско първенство, така и Лигата на нациите на УЕФА през 2022/23 г.

Милан плати клаузата за разтрогване на договора на Мората в размер на 13 млн. евро, за да го привлече от Атлетико Мадрид. Испанецът премина медицински тестове в испанската столица по-рано тази седмица, преди да замине на почивка със семейството си. Очаква се той да се присъедини към новите си съотборници в началото на август.

Той има здрава връзка с Италия, не само защото съпругата му Алиса е от Венеция, но и защото прекара четири сезона в Ювентус - първо между 2014 и 2016 г., а след това между 2020 и 2022 г. През това време в Торино испанецът вкарва 35 гола в 130 мача в Серия А с екипа на бианконерите, като печели две титли, три купи на Италия и една Суперкупа.

През миналия сезон той вкара 21 гола в 48 участия във всички състезания с Атлетико Мадрид и току-що изведе Испания до четвъртата ѝ победа на Европейското първенство. 31-годишният Мората вкара един гол в седемте си участия на Евро 2024.