Ерата на Пауло Фонсека в Милан започва днес, тъй като португалският треньор се очаква да кацне в около обяд на летище Малпенза. Фонсека е готов да започне престоя си като нов треньор на Милан днес. Бившият наставник на Рома подписа тригодишен договор с росонерите и ще пристигне в Милано в събота сутринта заедно с петимата си помощници.

Това са Пауло Ферейра, бивш защитник на Порто и Челси, Тиаго Леал (тактически експерт и помощник-треньор), Пауло Моурао (фитнес треньор), Антонио Ферейра (треньор на вратарите) и Нелсон Дуарте (анализатор на мачовете).

Вестник "Гадзета дело спорт" съобщава, че Фонсека ще кацне на летище Малпенза, което скоро ще носи името на бившия собственик на Милан Силвио Берлускони. В информацията се твърди, че Фонсека ще отиде направо в базата Миланело, за да разгледа офиса си и тренировъчните съоръжения на клуба. Той ще даде първата си пресконференция като нов треньор на Милан в понеделник, когато росонерите ще започнат подготовка за кампанията 2024/25 г.

Бившият треньор на Рома  е толкова увлечен и фокусиран върху проекта на росонерите че семейството му ще се присъедини към него в Милано едва след няколко седмици, а съпругата му Катерина ще избере дома им в столицата на Ломбардия.