Забавления и емоции. Което, разбира се, върви ръка за ръка и със спорта. Особено в предприемаческата визия на Джери Кардинале, бизнесмен, който е свикнал да гледа далеч отвъд рамките на спортното събитие. Именно в този смисъл е последната голяма сделка, с която се занимава шефа на фонда RedBird, който е собственик на Милан. Сделка, която позволи на Skydance Media - американска продуцентска компания - да постигне споразумение с Paramount за придобиване на мажоритарния й дял, количествено изразяващ се в около две трети.

Сливането е в очакване на одобрението на контролиращия акционер на Paramount Шари Редстоун, но въпреки това сделката е сключена. В цифрово изражение Skydance и RedBird ще внесат 1,5 млрд. долара в баланса на Paramount, за да помогнат за намаляване на дълга.

Цялата сделка се оценява на 8 млрд. евро, което е с 3 млрд. евро повече от предишната оферта. Трябва да се припомни, че Paramount държи правата за Серия А в САЩ през последните три години, точно когато партньорството с Интер, чийто спонсор на фланелката беше, изтича в края на месеца. Придобиващият Paramount е консорциум, сформиран от Skydance и частните инвестиционни компании RedBird и KKR. Следователно Кардинале продължава финансовата и стратегическата експанзия, свързана с неговия фонд, с мислими бъдещи последици и за света на росонерите.