Последната седмица беше доста бурна в Миланело. Бурни събития, в които са замесени треньор и играчи и които може би предлагат хипотеза за някои от решенията на Пиоли за стартовата единадесеторка в мача с Каляри. Снощи треньорът остави Тео Ернандес, Рафа Леао, Фикайо Томори и Давиде Калабрия резерви срещу Каляри. Росонерите спечелиха с 5:1 и сложиха край на серията от 6 мача без успех. Но "Сан Сиро" отново бе в минорно настроение. Ултрасите стачкуват заради слабия сезон. Треньорът Пиоли се надява феновете да си върнат настроението.

"Беше много важно да излезе да спечелим. След отпадането в Лига Европа и поражението в дербито, което претърпяхме, това беше деликатен и труден момент. Победата и подобряването на класирането бяха важни. Момчетата се справиха добре, за да изиграят мач с внимание, решителност и саможертва", заяви треньорът на росонерите след мача. "За съжаление не успяхме да имаме постоянството, от която се нуждаехме, за да останем близо до Интер, но това е силен отбор, който се опита, но не успя да преодолее решителните моменти в определен момент от първенството. И там загубихме увереност, сигурност. Другите бяха твърде много по-силни от всички".

Естествено Пиоли трябваше да отговаря на традиционните въпроси за бъдещето му. Смята се, че той си тръгва през лятото, но още няма нищо обявено официално.

"Не съм се чувствал сам през тези седмици, имам много добри отношения с моя персонал. Дали последният ми мач ще е със Салернитана? Все още не съм говорил с клуба, мисля, че ще го направим преди края на първенството или веднага след като то приключи. Ще видим. Тогава се надявам, че обкръжението на Милан ще преоткрие онзи ентусиазъм за преодоляване на трудните моменти и постигане на необикновени цели, които никой не си е представял".