Крайните фенове на Милан ще протестират чрез въздържане от подкрепа в предстоящия мач на тима от Серия "А" срещу Дженоа.

Те призоваха и редовите фенове да се присъединят към протеста им, който цели да накара ръководството да избере подходящ нов треньор за следващия сезон.

Очаква се Стефано Пиоли да бъде уволнен от треньорския пост, но неговият наследник все още не е ясен. Шефовете се бяха спрели на испанеца Джулен Лопетеги, но се отказаха заради бурното недоволство към него от страна на публиката.

"В неделя срещу Дженоа, Curva Sud Milano и AIMC няма да поставят банери или да веят знамена и ще се въздържат от всякакъв вид подкрепа", написаха от Curva Sud Milano в профила си в Instagram.

"Каним останалата част от привържениците да се присъедини към протеста, чиято единствена цел е да насърчи клуба да продължи инвестиционната политика, започнала миналото лято, като избере треньор, който знае как да мотивира отбора и да оцени младите играчи, като направи подходящи трансфери", допълват от фракцията, цитирана от webcafe.bg.

"Вземането на решения и имена не зависи от нас, но клубът трябва да изпрати силен сигнал, че иска да подсили проекта, започнат миналото лято. Винаги с Милан в сърцата ни."

"Росонерите" вече си гарантираха класирането в Шампионската лига за следващата кампания, но останаха далеч зад новия шампион Интер.