Нападателят на Болоня Джошуа Зиркзее е свързван с трансфер в Ювентус, Манчестър Юнайтед и Арсенал, но според медиите на Апенините, неговата предппочитана дестинация е Милан. Холандският централен нападател е сензацията в Серия А този сезон с 10 гола и 4 асистенции в 28 мача, като помогна на Болоня да е на четвъртото място в класирането и с огромни шансове да влезе в Шампионската лига.

Очаква се продукта на академията на Байерн да премине в по-голям клуб това лято с огромна печалба и не липсва интерес към него. Според "Гадзета дело спорт" Зиркзее има предпочитания към Милан и е казал на агентите си да помогнат да се проправи пътят за този мечтан трансфер. Росонерите имат дълга история с холандския футбол, която води началото си от легендарното трио Марко ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард.

В същия материал се посочва, че Милан подготвя предложение, което би трябвало да успее да убеди Болоня, а именно 50 млн. евро в брой плюс собственост върху Алексис Салемакерс. Белгийският национал Салемаекерс вече е на "Дал'Ара" под наем през този сезон, а сделката ще го прати за постоянно при Болоня.

Като се има предвид, че Манчестър Юнайтед плати 75 млн. евро плюс бонуси за Расмус Хойлунд от Аталанта, Болоня смятат, че Зиркзее струва сходна сума. Има и още една причина, поради която Болоня трябва да осребри това колкото се може повече, тъй като поради покупката за 8,5 млн. евро от Байерн Мюнхен през 2022 г. те дължат на немския тим 40% от бъдещата продажна цена.