Милан е изправен пред поредната си тежка криза с контузии, като преди домакинството на Удинезе този уикенд Стефано Пиоли няма да може да разчита на цели 7 състезатели, сред които трима централни бранители. Това е накарало ръководството да се задейства по отношение на зимните трансфери, а Gazzetta dello Sport смята, че водещо име в списъка е това на Якуб Кивиор от Арсенал.

23-годишният поляк е резерва в плановете на Микел Артета вече цяла една година, откакто се присъедини към клуба през януари от Специя срещу €25 млн. За този период той има едва 14 участия, като повечето са от резервната скамейка.

„Росонерите“ обаче винаги са проявявали нюх към нежеланите фигури от английската Висша лига. Фикайо Томори пристигна от Челси и се превърна в твърд титуляр, Рубен Лофтъс-Чийк сториха същото и вече стават все по-важна част от състава, а Оливие Жиру и Златан Ибрахимович преобразиха тима в последните години, макар и шведът вече да не е част от състава.

Пиер Калулу няма да играе чак до март, а Марко Пелегрино и Матия Калабрия се очакват обратно в игра едва в края на декември. Но дори с тях в състава е видимо, че Пиоли няма нужното качество и широчина, за да е сигурен за мястото на тима в топ 4 и оттам да атакува титлата.