Това трябваше да е директен спор между Наполи и Интер. След това истинският конкурент на нерадзурите стана Ювентус без евроангажиментите. А най-накрая Милан, размазан  в дербито (1:5), изглежда е готов за реконструкция. Пиоли подготвя бягство, Интер забавя темпото, Юве е във възход и брилянтната Фиорентина се промъква изненадващо в Топ 4, потапяйки Руди Гарсия в измерение, опасно подобно на кризата. А сме само в 8-ия кръг! Като се има предвид случилото се до момента по-добре е оттук нататък да се въздържаме от категорични оценки.

Може би в дългосрочен план статуквото ще бъде възстановени, но преди почивката първенците Сити, Байерн, ПСЖ и Барселона са на трето място в съответните шампионати. Точно преди година Наполи имаше 20 т. (една по-малко от Милан сега) заедно с Аталанта и една пред Удинезе: кой би предвидил тоталната доминация на Спалети?

Това спиране със сигурност не е от полза за Милан, тъй като те психологически се намират доста над две точки в класирането. Дербито наистина можеше да бъде краят на един проект, над Пиоли се струпваха заплашителни облаци, а вместо това последваха 4 поредни победи срещу Верона, Каляри, Лацио и Дженоа. Голът на Пулишич беше спорен, но не може да се отрече, че реакцията на характера беше изненадваща, в симбиоза с тактическото разнообразие, предложено от Муса и с откриването на ресурс у Адли, непознат за Пиоли. Това би било поредното прераждане на треньор, който знае как да се преобразява дори за 90 минути. Но сега Пиоли ще трябва да проучи нови решения: срещу Ювентус ще липсват наказаните Ернандес и Менян. Росонерите без Майк миналата година бяха едно ниво по-ниско.

Никой обаче не е разбрал точно към коя категория принадлежат бианконерите. Ударът от Сасуоло (2:4) изглежда преодолян. Милан – Юве е големият мач след паузата. Атаката на Пиоли с трима може да създаде повече от един проблем за защитата на Алегри. Но пък Киеза и Влахович ще се завърнат.

Материал на "Гадзета дело спорт"

превод на "Тема спорт"