Треньорът на Милан Стефано Пиоли намери интересен начин да подготви своя тим за атмосферата, която го чака по време на сблъсъка с Борусия Дортмунд тази вечер. Росонерите гостуват на "Сигнал Идуна Парк" в мач от група F на Шампионската лига. Очакват се 80 000 души на стадиона, а прословутата трибуна "Жълтата стена" всява страх. Милан направи само 0:0 в първия мач с Нюкасъл, а Дортмунд също е до стената след 0:2 от ПСЖ.

"Ще бъде прекрасно, няма страх у нас. Много от нас преживяха това преди две години на "Анфийлд" и за много от нас това беше дебют в Шампионската лига срещу Ливърпул, така че беше естествено да сме малко разтреперани и уплашени. Утре това няма да е така, можем само да черпим енергия, адреналин и мотивация от атмосферата", увери треньорът.

"Знаем, че ще играем в специална атмосфера, затова пуснахме звуци от публиката по време на тренировкат. Направихме го, за да гарантираме, че играчите ще могат да общуват помежду си в този шум. Искам също така да съм сигурен, че ще мога да общувам с играчите от тъчлинията, все още не знам дали ще мога."

"Този мач не е решаващ, защото има още четири мача и 12 точки, които трябва да бъдат спечелени. Но е важен, защото за да преминем тази група, ще ни трябват много точки", заяви Пиоли. "Не успяхме да спечелим първия мач, макар да играхме много добре. Имаме нашите качества, нашия манталитет и стил срещу отбор, който е интензивен, енергичен и е непобеден у дома в Шампионската лига от две години".