Според медиите в Италия, треньора на Милан Стефано Пиоли планира няколко промени в отбора за първия мач от Шампионската лига срещу Нюкасъл Юнайтед. Росонерите загубиха унизително дербито с Интер с 1:5 в събота вечерта.

Техният откриващ европейски сблъсък е на "Сан Сиро" във вторник вечерта, когато Сандро Тонали ще се завърне като опонент за първи път след преместването му през лятото в Тайнсайд за 80 милиона евро. Пиоли досега се въздържаше да прави корекции в своя състав, но беше принуден да промени защитата срещу Интер, когато Фикайо Томори беше наказан и Пиер Калулу се контузи.

Томори отново е на разположение и трябва да започне срещу Нюкасъл, въпреки че Sky Sport Italia предлага и някои други промени от треньора. Самуел Чуквуезе беше привлечен от Виляреал и може да стартира за първи път с фланелката на Милан, като по този начин изпрати Кристиян Пулишич на пейката. Може да има и смяна в халфовата линия, тъй като един измежду Рубен Лофтъс-Чийк, Раде Крунич и Тияни Рейндерс може да получи почивка, след като игра без прекъсване досега този сезон. Крунич е фаворит да направи път на Юнус Мусах.

Вероятен състав на Милан: Менян; Калабрия, Томори, Тиау, Тео Ернандес; Лофтъс-Чийк, Муса, Райндерс; Чуквуезе, Жиру, Леао