Според вестнк "Гадзета дело спорт" Давиде Фратези не е единствената цел за Милан след продажбата на Сандро Тонали на Нюкасъл, тъй като росонерите обмислят да направят оферта за Ромелу Лукаку. Тонали е на път да се присъедини към свраките за над 70 милиона евро. Двата клуба трябва да се споразумеят за финансовите подробности, но няколко източника в Италия твърдят, че италианският полузащитник е дал зелена светлина за преминаване във Висшата лига, така че трансферът му на практика е готова сделка.

Гигантите от Серия А сега имат значителен трансферен бюджет за инвестиране и всички италиански спортни издания, плюс Sky Sport, предполагат, че Фратези е избраният кандидат да замени Тонали на Сан Сиро. Исканата от Сасуоло цена за италианския национал е 35-40 милиона евро.

Според "Гадзета дело спорт", Челси изисква подобна сума за Лукаку, който може да напусне с постоянен трансфер срещу 40 милиона евро. Интер не може да си позволи да плати такава цена и настоява за нова сделка за заем. Твърди се, че Милан се интересува от Лукаку и вече може да си позволи покупката му, но остава да се види дали белгиецът ще се съгласи да се присъедини към най-суровите съперници на Интер.;

Сделката за наем на Лукаку в Интер официално приключва на 30 юни. Според Sky Sport Italia Рубен Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулишич са още две трансферни цели за росонерите.