Стефано Пиоли вярва, че неговия Милан може да навакса изоставането от 0:2 след първия полуфинал от Шампионската лига срещу Интер. Росонерите пуснаха два гола до 11-ата минута, но все още имат своите шансове. Още повече, че се очаква звездата Рафаел Леао да се завърне в тима.

„Факт е, че Интер игра по-добре през първото полувреме и вкара два гола, Милан игра по-добре през второто полувреме и не вкара. Това е футбола на това ниво. Интер имаше повече качество и беше по-ефективен през първото полувреме, докато ние направихме твърде много грешки за това ниво. До седмата минута Интер дори не беше влизал в нашето наказателно поле, след което вкара при първия корнер. Ясно е, че трябваше да сме по-концентрирани. Искахме различен резултат, но трябва да продължим да вярваме, защото един инцидент може да промени всичко в реванша", обяви Пиоли.

„Имахме намерение да бъдем компактни, интензивни и агресивни, но Интер беше по-добър в много ситуации 50-50 и това им помогна да поемат контрола над играта. Те също се справиха добре с реализирането на тези две ранни възможности, което ни затрудни на тактическо и психическо ниво. Видях силна реакция и това е, върху което трябва да надграждаме за следващия мач.”

Реваншът е във вторник вечерта, но тъй като правилото за голове като гост вече не важи, всяка победа с разлика от два гола ще изисква продължения. Въпросът ще бъде голям, като се има предвид, че Милан загуби три от четирите си срещи с Интер този сезон между Серия А, Суперкупата на Италия и Шампионската лига.

„Имахме шансове през второто полувреме, така че естествено в реванша имаме нужда от повече качество и по-агресивно отношение. Трябва да вдигнем летвата и да играем от самото начало с нещо много по-близко до представянето през второто полувреме. Момчетата са наясно, че това не беше представянето или резултатът, който искахме, те са разочаровани, но знаят, че все още имаме шанс да обърнем нещата.”

Пиоли изглеждаше раздразнен от съдията след последния съдийски сигнал. Наставникът не е доволен от съдийството на испанеца Хил Мансано. „Видях много 50-50 ситуации, които не бяха оценени по същия начин.“