Италианският Милан се подготвя за първия си мач от елиминациите в Шампионската лига от 2014 година насам преди домакинството си на английския Тотнъм от осминафиналите на турнира.

Грандът от Милано записа успех с 1:0 над Торино в последния си двубой в Серия А, с което спря серия от четири поражения във всички турнири.

Според старши треньора Стефано Пиоли, победата е помогнала на футболистите в тима да изчистят съзнанието си.

„Изминалият месец беше труден за нас и за целия клуб“, каза Пиоли, цитиран от агенция АП. Трябва да повишим нивото на представянето си, защото Шампионската лига е по-изискващо състезание, а Тотнъм е силен отбор. Ще ни бъде трудно, но мачът идва в правилното време за нас“, коментира още наставникът на Милан.

Начело на Тотнъм се завърна Антонио Конте, който наскоро претърпя операция, а неговият асистент Кристиан Стелини заяви: „За всички в отбора и в клуба е чудесно, че Антонио се върна. Трябва да внимава с натоварванията, не може да използва енергията си на 100 процента, а ние трябва да дадем повече от себе си.“

Конте има положителна статистика в мачовете, които е водил срещу Милан, тъй като е записал 10 победи от 14 срещи и само една загуба.

„Ясно е, че все още сме доста далеч от най-доброто си ниво, дори и в психологическо отношение. Но сме готови да играе на върха на възможностите си с голяма енергия и ентусиазъм“, каза още Стефано Пиоли.

Снимка: БГНЕС