Разочарованията за Милан вървят едно след друго. След равенството 2:2 срещу Рома в неделя, когато шампионите изпуснаха 2 гола аванс в последните 5 минути на мача, сега росонерите отпаднаха от Купата на Италия след 0:1 с продължения от Торино. Треньорът Стефано Пиоли бе много разочарован. Наставникът пусна в игра предимно резервите и заложи на формация с трима в защита, но това не се оказа точния ход. Новото попълнение Шарл де Кетеларе игра като централен нападател, но продължава да няма гол за Милан. Това бе и първия му мач като титуляр от октомври насам.

Още по-болезнена прави загубата факта, че съперника игра с човек по-малко 50 минути. Въпреки това Милан не успя да вкара гол, макар да отправи 32 удара общо в срещата.

"Тези грозни вечери не са само епизоди. Да, резултатите може да не са това, което заслужавахме, но днес 11 срещу 10 не успяхме да вкараме гол. Това подсказва, че нещата трябва да се подобрят. Трябват повече съсредоточеност и комбинативност", обяви Пиоли.

"Играхме агресивно и решително срещу твърд съперник. Не показахме обаче необходимите качество и острота, за да се възползваме от превъзходството си. Бяхме прибързани, опитвайки се да нанасяме удари и да отправяме центрирания и забравихме за защитата. Това е голямо разочарование, защото искахме да продължим напред в турнира”, допълни Пиоли.

"Сега трябва да започнем отново с голяма решителност, защото Серия А и Суперкупата няма да ни чакат, сега от нас зависи да се активизираме и да направим повече. Всеки отбор списък с мачове, с които трябва да се справи“, заяви още Пиоли.