Треньорът на Милан Стеафно Пиоли не скри разочарованието си от поражението срещу Торино. Шампионите отстъпиха 1:2 и вече изостават на 6 точки от лидера Наполи. Това бе втора загуба на росонерите за кампанията, другата бе именно от Наполи - 1:2.

"Много съм разочарован, защото се подготвихме добре за мача. Очаквахме силно представяне, убедително. Но вместо това не играхме добре. Не бяхме съсредоточени в завършващата фаза", обяви Пиоли.

"Мачовете трябва да се играят с желание и качество. А ние не бяхме концентрирани пред вратата на съперника, а освен това допуснахме много положения за Торино.Трябва да контролираме топката повече и да бъдем по-открити. Месиас беше отдясно, а Леао отляво и трябваше да ги използваме повече. Движението на топката в отбрана не беше адекватно. Трите смени на почивката? Търсех повече момента без топка и повече хъс. Промених характеристиките на хората на терена с тях".

Треньорът на Милан критикува и Леао, който бе един от тримата сменени още на почивката. "Не беше от силните му вечери, това е очевидно. Започнахме по-добре след паузата, но не успяхме да преобърнем резултата".

Сега за Милан предстои важен мач в Шампионската лига срещу Залцбург. Равенство е достатъчно за росонерите да продължат на осминафиналите.

"Разочарован съм, защото загубихме ценни точки. Мачът бе важен за да останем близо до Наполи и да бъдем на второто място. Сега трябва да забравим за тази тежка загуба и да се концентрираме за срещата в сряда, която е изключително решаваща в Шампионската лига. Очаквам един агресивен Залцбург, но с психика и характеристики много различни от тези на Торино".