Милан победи с 2:0 Болоня в мач от 3-ия кръг на Серия А. Най-добрият играч в Калчото през миналия сезон Рафаел Леао и Оливие Жиру се разписаха за шампионите, които поне временно излязоха на първо място в класирането. 

Белгийският халф Шарл де Кетеларе започна за първи път като титуляр за "росонерите", които в тази среща показаха новия си резервен екип в масленозелено.

Домакините поведоха още при първата си опасност. В 21-ата Леао изведе беше изведен сам по диагонал и стреля в близкия ъгъл за 1:0. В основата на попадението беше Де Кетеларе, който първо отне топката от играч на гостите, а след това подаде към своя съотборник. 

В 26-ата Де Кетеларе изведе и Пиер Калюлю зад отбраната, но ударът на защитника беше спасен. До края на полувремето Жиру и Леао имаха възможности да отбележат, но не намериха целта.

Болоня се опита да бъде по-активният отбор в началото на второто полувреме, но ентусиазмът на гостите не след дълго бе охладен. В 58-ата минута Леао пресече пас на съперника и майсторски копна топката към Жиру зад защитата, а французинът с още по-ювелирно изпълнение от въздуха намери мрежата.

Тимът на Синиша Михайлович успя да стигне до отлична възможност, но нямаше късмет в 68-ата минута, когато удар на Никола Сансоне намери страничния стълб на вратата.  

Така Милан увеличи серията си на 19 мача без загуба в първенството.

 

Милан - Болоня  2:0

Голмайстори: 1:0 Леао (21), 2:0 Жиру (58)

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Тео Ернандес, Тонали, Бенасер, Месиас, Де Кетелар, Леао, Жиру

Болоня: Скорупски, Сумаоро, Медел, Лукуми, Касиус, Винято, Схаутен, Домингес, Камбиасо, Бароу, Арнаутович