Треньорът на Милан Стефано Пиоли не е сигурен дали Златан Ибрахимович ще се оттегли от футбола в края на сезона. Шведският ветеран е извън игра поради контузия в коляното, а договорът му с Милан изтича в края на сезона. 40-годишният Ибрахимович все още не е подписал нов договор, въпреки информациите в италианските медии, че има споразумение да преподпише за още един сезон.

Ветеранът започна само 11 мача от Серия А този сезон, а травмата ще му попречи да играе и в предстоящия шампионатен мач срещу Дженоа утре.

"Ибра ще остане извън игра още седмица или 10 дни. Надяваме се, че може да се върне за последната част на сезона", каза Пиоли на пресконференция.

"Има проблем с коляното. А що се отнася за бъдещето му, сигурен съм, че той ще направи най-добрия избор и ние ще го подкрепим, независимо какво реши той", добави Пиоли.

В състава на Милан след контузии се завръщат хърватският нападател Анте Ребич и алжирският халф Исмаел Бенасер.

Милан има аванс от две точки на върха пред втория Интер и се стреми да спечели първо скудето от 11 години.

"Опитваме се да доминираме в мачовете. Вярваме в спечелването на титлата до края, защото сме силни. От доста време водим в класирането. Напоследък ни преследва малшанс, трябва да вложим нещо повече в оставащите мачове", каза още цитираният от БТА Пиоли.