Милан допусна обрат 1:2 при гостуването си на Удинезе и продължава да затъва в италианската Серия "А". "Росонерите" за пореден път играха колебливо и макар да поведоха рано в резултата с гол на Джакомо Бонавентура, в крайна сметка загубиха. Герои за "фриуалните" бяха Сирил Теро и Родриго Де Паул, чийто победен гол дойде в последния четвърт час.

Със отпадането от Ювентус (1:2) за купата преди няколко дни "росонерите" наредиха три поредни загуби. Милан се нарежда на седмо място в класирането и изостава на три точки от Европа, но има и мач по-малко от конкурентите.

Другата лоша новина за тима на Винченцо Монтела е травмата на голмайстора в мача Бонавентура, който напусна терена принудително в средата на първата част.

Както се очакваше, двубоят бе доста равностоен - с доста битка в средата на терена, макар и с не много опасности пред двете врати. Удинезе владееше повече топката в началото на срещата и стигна първи до голово положение.

В 6-ата минута Сирил Теро опита от малък ъгъл да изненада Донарума, но вратарят на "росонерите" бе на място. Само две минути по-късно Милан с първата си сносна атака успя да открие резултата. Сусо центрира отдясно и оставеният сам на няколко метра от вратата Бонавентура засече топката в мрежата на фриуланите - 0:1.

За ужас на миланистите само четвърт час по-късно голмайсторът се контузи и бе принудително заменен от новото попълнение Жерар Деулофеу.

В 24-ата миунта Удинезе направи голям пропуск, след като Фараони от два три метра с глава не успя да забие топката в мрежата на Донарума. Малко след това десният бек на "фриуланите" също напусна терена заради травма.

В 31-ата минута Милан сбърка фатално в изнасянето на топката и си изпати. Сирил Теро бе изведен отляво сам срещу Донарума и с мощен удар прати топката под гредата за 1:1.

Последваха нови равностойни минути, в които темпото леко спадна. В края на полувремето силна контра на "росонерите" завърши с диагонален удар на Куцка, който обаче мина покрай вратата.

След почивката двата отбора продължиха с надлъгването. Бака и Деулофеу обствелрваха на два пъти вратата на фриуалините, но Карнезис бе стабилен и опази вратата си.

В 63-ата минута гръцкият страж изби страхотен удар на Сусо от фаул. Удинезе също получи отличен шанс за гол след силна контра, но завършващият шут на Дуван Сапата бе блокиран и топката стана лесна плячка за Донарума.

Милан продължи да търси гола, а Енцо Монтела пусна в игра Джанлука Лападула, който в предишни мачове се оказваше ключова резерва за "росонерите". Затишието на "фриуланите" обаче се оказа пред буря.

В 73-ата Удинезе отново издебна съперника със страхотна контраатака. Родриго Де Паул стреля по диагонала в далечния ъгъл, Донарума плонжира, но топката огъна ръката му и влезе в мрежата - 2:1.

До края гостите опитаха финален натиск за изравнителен гол, но не успяха да пречупят отбраната на Удинезе. В 88-ата Лападула бе най-близо до целта, но малък ъгъл уцели страничната греда.

В продължението пък Дуван Сапата можеше да вкара трети гол, но изпусна сам срещу вратаря. Така Милан си тръгна с празни ръце от "Дачия Арена" и вече изостава сериозно от топ 3 на класирането.

Удинезе - Милан 2:1

0:1 Бонавентура 8 1:1 Теро 31 2:1 Де Паул 73

Удинезе: Карнезис, Фараони (30 - Анджела), Данило, Фелипе, Самир, Фофона (72 - Аднан), Халфредсон, Янкто, Де Паул (90 - Орто), Теро, Сапата

Милан: Донарума, Абате, Романьоли, Палета, Де Шилио (74 - Вангиони), Куцка, Локатели, Пашалич, Сусо, Бонавентура (27 - Деулофеу), Бака (71 - Лападула)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2af0dB1AY20" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>