Милан направи впечатляващ обрат 2:1 над Торино и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. На "Сан Сиро" "росонерите" губеха до почивката след гол на Андреа Белоти, но през второто полувреме с попадения на Юрай Куцка и Джакомо Бонавентура стигнаха до светкавичен обрат в рамките на няколко минути.  

Така Милан ще срещне в следващата фаза шампиона Ювентус в повторение на финала от миналия сезон, когато "Старата госпожа" триумфира 1:0 след продължения и спечели трофея.


Треньорът на Милан Винченцо Монтела направи някои промени в титулярния състав за този мач, което не се отрази особено добре на играта на неговия отбор. Торино пък излезе с голямо самочувствие на "Сан Сиро" и от самото начало търсеше гола.

"Биковете" наложиха силна преса в половината на съперника, което затрудняваше "росонерите" с изнасянето на топката. Опаси удари на Ляич и Бенаси можеха да намерят вратата на Джиджо Донарума, но рикошети спестиха намесите на вратаря на Милан.

Едва към средата на полувремето домакините погледнаха към вратата на торинци. В 26-ата минута Милан изпусна златна възможност да поведе в резултата. Бонавентура се пребори за висока топка с последния в защитата на гостите, но след това се забави и бе париран преди стреля.

При следващата атака на "росонерите" Джо Харт Спаси коварен диагонален удар на Бертолачи. Секунди след това "биковете" издебнаха съперника с бърза контра. Бенаси изведе зад червено-черната защита Белоти, който с прецизен удар по земя преодоля Донарума - 0:1.

Малко след подновяването на играта Торино можеше да прати Милан в нокдаун, но волето на Белоти рикошира в съперник и топката мина покрай вратата. "Росонерите" се опитаха да реагират до края на полувремето. В 35-ата минута страхотна бомба на Куцка от воле профуча на сантиметри от дясната греда на Джо Харт.

След почивката Милан изглеждаше далеч по-добре на терена и заигра по-агресивно в търсене на изравнителния гол. В стремежа си да преодолее вратаря Лападула удари лошо Харт в главата и английският национал продължи да пази бинтован.

По-големият шок за него обаче дойде след час игра, когато в рамките на няколко минути "росонерите" обърнаха мача. В 61-ата минута Харт изби опасен удар по земя на Сусо.

Топката попадна в Бонавентура на левия фланг, който пусна топката успоредно на голлинията и на далечната греда от малък ъгъл Куцка опъна мрежата. Устремът на Милан продължи и още в 64-ата стигна до пълния обрат с красиво попадение. Сусо центрира в наказателното поле, където Бонавентура от воле простреля Харт за 2:1.

В 69-ата минута Белоти отново се измъкна от защитата на домакините сам срещу вратаря. Този път обаче Донарума спаси удара му и запази преднината на Милан. В последния четвърт час Торино опита да вкара изравнителен гол, който да прати двубоя в продължения.

В 84-ата Бонавентура можеше да довърши съперника, но стреля над вратата. Малко след това Торино остана с човек по-малко на терена, след като Барека бе изгонен с втори жълт картон.

В 7-минутното продължение Лападула направи голям пропуск, след като финтира Харт, но защитник изби удара му на голлинията. В крайна сметка Милан удържа преднината и се класира напред в турнира.

Милан - Торино 2:1

0:1 Белоти 27
1:1 Куцка 61
2:1 Бонавентура 64

Милан: Донарума, Абате (79 - Калабрия), Гомес, Палета, Де Шилио, Куцка (80 - Пашалич), Соса (89 - Локатели), Бертолачи, Сусо, Бонавентура, Лападула

Торино: Харт, Де Силвестри, Росентини, Морети, Барека, Бенаси, Валдифиори (81 - Оби), Басели (71 - Лопес), Итурбе (65 - Бойе), Ляич, Белоти