Милан - Торино, мач от осминафиналите за Купата на Италия, стадион "Сан Сиро" тази вечер от 22:00 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Милан

Вратари: Донарума, Плицари, Сторари

Защитници: Абате, Калабрия, Де Шилио, Ели, Гомес, Палета, Вангиони, Сапата

Халфове: Бертолачи, Бонавентура, Хонда, Куцка, Локатели, Пашалич, Поли, Соса

Нападатели: Бака, Лападула, Сусо, Кутроне

Контузени: Монтоливо, М. Фернандес

Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Милан започва похода си в турнира за Купата на Италия с тежък домакински мач на Торино, воден от бившия треньор на "росонерите" Синиша Михайлович.

На "Сан Сиро" обявиха, че купата е сред целите за сезона, след като през миналия сезон игра финал, загубен от Ювентус. Този път обаче Милан може да срещне шампиона още на четвъртфинал, ако тази вечер преодолее градския му съперник Торино.

Очаква се треньорът на "росонерите" Винченцо Монтелна да направи някои промени в титулярния състава за битката с "биковете". Прогнозите в Италия са, че шанс ще получат играчи с по-малко минути досега през сезона като Густаво Гомес, Андреа Бертолачи и Хосе Соса.

Атаката вероятно ще води Джанлука Лападула, който влезе като резерва и направи ключова асистенция при измъчената победа 1:0 над Каляри в последния мач за първенството.

В другия лагер Синиша Михайлович едва ли ще пипа много по състава. Голове ще се чакат от солидното трио в нападение Андреа Белоти, Адем Ляич и Хуан Итурбе.

Мачът за купата предхожда с няколко дни ответния двубой за първенството в Торино. На старта на сезона през лятото двата тима изиграха впечатляващ мач, в който Милан победи 3:2 след хеттрик на Карлос Бака.

Другият герой пък бе детето-чудо на вратата Джиджо Донарума, който спаси дузпа в 96-ата минута на продължението и запази резултата в полза на "росонерите". Оттогава изтече много вода, но Торино продължава да е един от най-коравите отбори в италианския елит.

В последните години обаче "биковете" изнемогват срещу Милан, сочи статистиката. Последната победа на Торо срещу "росонерите" е от есента на 2001 година (1:0) за първенство. Оттогава в 18 мача Милан няма загуба - 11 победи и 7 равенства.

Двубоят изглежда на кантар, предвид обстоятелствата. Нищо чудно дори победителят да се реши с дузпи. Може би най-удачно е да очакваме голове и в двете врати.

Резултат: 1:1

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Coach <a href="https://twitter.com/hashtag/Montella?src=hash">#Montella</a> has named a 23-man squad for <a href="https://twitter.com/hashtag/MilanTorino?src=hash">#MilanTorino</a> <a href="https://t.co/Cr5jTmGGKT">https://t.co/Cr5jTmGGKT</a><br>I convocati di Mister Montella <a href="https://t.co/mGfAygXfA0">https://t.co/mGfAygXfA0</a> <a href="https://t.co/hBitA1It9S">pic.twitter.com/hBitA1It9S</a></p>&mdash; AC Milan (@acmilan) <a href="https://twitter.com/acmilan/status/819183751301304320">11 януари 2017 г.</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>