Аталанта отново се оказа черна котка за Милан и открадна точка от "росонерите" на "Сан Сиро". Двата отбора разочароваха с нулево равенство в голяма мъгла, в което интересните моменти бяха твърде малко.

Бергамаските за втори пореден сезон завършват 0:0 в Милано, а Милан може и да се прости с третото си място след втора издънка без отбелязан гол.

Треньорът на Милан остави на пейката Карлос Бака, който бе възстановен от контузия, но вместо него на върха на атаката започна Джанлука Лападула. Освен това резерва остана Мануел Локатели, който висеше с картон от наказание за предстоящия финал за суперкупата с Ювентус.

На "Сан Сиро" падна голямо надлъгване, като и двата отбора се мъчеха в нападение, но без да стигат до сериозни голови положения. Милан имаше предимство във владеенето на топката, но нямаше идеи в атака.  

Джалиардини и Гомес за Аталанта имаха добри ситуации за гол, но ударите им бяха блокирани от "червено-черната" защита. В 30-ата минута опасен удар на Петаня профуча покрай вратата на донарума.

В самия край на полувремето Джилиардини отблизо можеше с глава да порази вратата на Милан, но Донарума беше на място и спаси.

След почивката събитията на терена не се промениха особено. В 56-ата минута Бонавентура стреля мощно покрай вратата. На два пъти "росонерите" се разминаха с гола след опасни центрирания в наказателното поле.

Аталанта дебнеше на контри съперника, но рядко застрашаваше вратата на Донарума.

В 84-ата минута Милан направи голям пропуск. Влезлият като резерва Карлос Бака се измъкна от защитата на бергамаските, финтира вратаря Спортиело, но ударът му от малък ъгъл не намери опразнената врата.

Милан - Аталанта 0:0

Милан: Донарума, Абате, Палета, Романьоли, Антонели (72 - Де Шилио), Куцка, Бертолачи, Пашалич, Сусо, Бонавентура (87 - Нианг), Лападула (82 - Бака)

Аталанта: Спортиело, Толой, Калдара, Масиело (58 - Зуканович), Конти, Кесие, Джилиардини, Спинацола (70 - Спинацола), Куртич (65 - Драме), Петаня, Гомес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JPpopoziYCg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>