Деян Савичевич призна, че не може да повярва, че Силвио Берлускони вече няма да има нищо общо с Милан. Легендата на „росонерите, който носи №10 в периода 1992-1998, беше привлечен именно от Берлускони на „Сан Сиро“.

„Не мога да го повярвам. Ще ми отнеме години да свикна с мисълта, че Берлускони няма да е в Милан. Ние винаги сме били много близки, помагал ми е в много трудни моменти. Без него никога нямаше да се впиша толкова бързо в обстановката.

След първата ми година всички в отбора бяха против мен. Не се вписвах добре, тъй като не говорех италиански. Берлускони обаче каза: „Той остава!“. Тогава ми беше много трудно. 10-ките в отборите имаха трудности, защото се играеше в система 4-4-2 и треньорите не обичаха да рискуват.

Баджо и аз имахме доста трудности. Само Дзола в Парма изпълняваше тази роля. Днес вече се играе най-често с 4-2-3-1 и има позиция зад централния нападател. Аз играех като дясно крило и направих доста жертви, но пък спечелих много трофеи“, каза Савичевич.

Легендата на Милан обясни и кога нещата в клуба са започвали да се объркват: „Мисля, че това стана с продажбата на Ибрахимович и Тиаго Силва“.