Милан започна сезона по добър начин, след като надви амбициозния тим на Торино с 3:2 на своя ''Сан Сиро''. Мачът бе белязан от голяма драма и домакините като нищо можеха да се задоволят с една точка в самия край. 

Това бе дебютен мач за наставниците на двата тима - Винченцо Монтела на Милан и Синиша Михайлович на ''Биковете''.

Конфузното е, че последният направи официалния си дебют начело на торинци именно срещу отбора от който бе уволнен през месец април.

Бака изригна с хеттрик, след като наниза попадения в 39-ата, 50-ата и 62-ата минути, а попаденията за гостите бяха дело на Белоти в 48-ата минута и Басели в 90-ата. 

В 96-ата минута гостите можеха да стигнат до изравнителен гол , но Доннарума спаси дузпата, която бе бита от Белоти и така спаси победата на отбора си. Палета бе изгонен минути преди това, след като фаулира ''антигероя'' за Торо в наказателното поле и реферът му показа втори жълт и червен картон. 

Така Торино няма победа над миланци от 17 поредни срещи.

Срещата бе помрачена от контузиите на Ляич от Торино и Бертолачи от Милан, като вторият влезе като резерва и престоя едва 6 минути на терена. 


Срещата започна с интересен шанс за гостите и Ляич бе на косъм да открие резултата, но Бонавентура се намеси решително в последния момент и го блокира. Това стана в 13-ата минута на срещата.

Само две минути след това Нианг направи непростим пропуск и от непосредствена близост не успя да вкара топката в мрежата, а през следващите минути на терена не се стигна до особено интересни положения пред двете врати.

В 28-ата минута Ляич бе принудително заменен, а това бе голям удар за Михайлович и Торо.

Десет минути след това Бака откри резултата за домакините, след като засече с глава прекрасно центриране на Абате и не даде шансове на противниковия вратар.

Три минути след почивката обаче Белоти успя да изравни, като и неговото попадение бе с глава.

Това обаче не отказа ''росонерите'', които сериозно се окопитиха и в 50-ата минута Бака вкара второто си попадение в срещата и върна аванса на тима си.

Играч на гостите се размина много конфузно с топката при опита да изчисти центриране на Нианг, а колумбиецът успя да я овладее и от няколко метра да я насочи във вратата.

Това сякаш сломи гостите и те инкасираха бързо и трето попадение, което отново бе дело на Бака. 

Той оформи хеттрика си в 62-ата минута след гол от дузпа, която бе свирена за нарушение на Оби срещу Абате в наказателното поле. 

Няколко минути след това Бака излезе сам срещу вратаря, но Падели превъзходно блокира топката. В последната минута от редовното време Басели вкара още един гол за Торино и се виждаше как срещата ще приключи по този начин. 

В 94-ата минута шокът стана пълен, когато Палета фаулира Белоти в наказателното поле и получи втори жълт и червен картон, а гостите получиха право да изпълнят дузпа и да реализират изравнителен гол, но Доннарума спаси удара на Белоти в 96-ата минута. Така той спаси и отбора си от резил на ''Сан Сиро'' на старта.

МИЛАН - ТОРИНО 3:2
1:0 Бака 38
1:1 Падели 48
2:1 Бака 50
3:1 Бака 62 дузпа
3:2 Басели 90

МИЛАН: Доннарума, Палета, Абате, Антонели, Романьоли, Монтоливо, Бонавентура (73 - Бертолачи (79 - Поли), Куцка, Бака, Нианг, Сусо

ТОРИНО: Падели, Морети, Де Силвестри, Молинаро, Росетини, Вивес (58 - Макси Лопес), Оби (70 - Басели), Аква, Ляич (28 - Лукас), Мартинес, Белоти 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Bu1iS-3iW-s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bQzaHORTADc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1pR46uD4pkA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>