Треньорът на Милан Кристиан Броки заяви, че има морален дълг към клуба и иска тимът му да играе красив футбол в мача с Карпи. Специалистът замени на поста Синиша Михайлович и ще бъде треньор на „росонерите“ поне до края на сезона.

„Имам морален дълг към Милан и искам отборът да играе футболът, който е запечатан в историята на клуба. Нямам много време, но ще дам всичко от себе си. Ще работя всяка минута през деня, за да помогна на Милан.

Не ме е страх и не се притеснявам от липсата на време. Спокоен съм, а най-важното е да постигнем целите си до края на сезона. Говорих с президента Силвио Берлускони и той беше щастлив от победата над Сампдория. Всички ние се надяваме да породължим по този начин.

Предстои ми емоционално завръщане на „Сан Сиро“, но на резервната скамейка. Освен това знаем, че ще бъде труден мач, но отборът е готов. Ние сме абсолютни фаворити, все пак всички знаем какво ДНК притежава Милан. Готови сме за битка и искаме само и единствено победата. Предстои ни голям отборен тест, защото загубихме много лесни точки срещу по-малките отбори. Трябва да завършим по позитивен начин сезона“, каза Броки.