Милан е на крачка от финал за Купата на Италия след домакински успех над Карпи с 2:1. Двубоят тази вечер беше от четвъртфиналите на турнира, но пътят на “росонерите” до мача за трофея изглежда лесен, тъй като в следващата фаза съперник на тима ще бъде победителят от нискоразредните Специя и Алесандрия. 

Героят за Милан тази вечер бе Карлос Бака, който вкара първото попадение и подаде за второто на М'Байе Нианг. “Росонерите” поведоха с двата гола през първата част, но в началото на втората позволиха на Матео Манкосу да намали. 

Двубоят се игра пред обидно малко зрители на “Сан Сиро”, но пък победата гарантира още малко спокойствие за треньора на Милан Синиша Михайлович. 

“Росонерите” поведоха в резултата още в 14-та минута, когато Бака бе изведен сам срещу стража на гостите, преодоля го и на празната врата вкара с удар “рабона”. 

Колумбиецът изработи и второто попадение, когато проби по лявото крило и пусна хубав пас към М’Байе Нианг, който на празна врата нямаше как да сгреши 2:0. До края на първото полувреме “росонерите” пропуснаха още няколко добри положения, но до нов гол не се стигна. 

Вместо това в началото на второто Карпи намали, след като резервата Матео Манкосу направи 1:2 след хубаво подаване на Кевин Ласаня. Последваха няколко силни минути на гостите, но Милан бързо влезе в час, но пропуски на Куцка, Боатенг и Хонда попречиха на “росонерите” да възстановят двата гола разлика. 

Милан - Карпи 2:1

1:0 Карлос Бака 14'

2:0 М’Байе Нианг 28'

2:1 Матео Манкосу 50'

Милан: Абиати, Де Шилио, Запата, Романьоли, Антонели, Хонда, Кучка (72 - Бертолачи), Монтоливо, Бонавентура, Нианг (58 - Боатенг), Бака

Карпи: Бъркич, Дзакардо (46 - Манкосу), Романьоли, Калиоло, Летисиа, Паскуити, Мароне, Бианко (46 - Крими), Силва, Лоло (78 - Рафаел), Лазаня.