Милан се изложи много на своя "Сан Сиро" и загуби с 0:1 от Болоня в среща от 18-ия междинен кръг на италианската Серия "А". 

Домакините бяха абсолютни фаворити за успеха преди мача с оглед на страхотната форма в която се намират, но пък бяха неприятно изненадани.

Джакерини вкара единственото и победно попадение за болонци в 82-ата минута.

Това е и първа загуба за "Росонерите" от този противник, за последните 12 преки мача.

Така тимът на Синиша Михайлович прекъсна добрата си серия, след като отборът имаше 3 победи и 2 ремита през последните си 5 мача. 

Доста интересно бе началото на срещата, тъй като гостите изглеждаха по-добрият отбор поне през първите минути.

В 15-ата минута болонци създадоха и първата си добра ситуация, след като Дестро бе намерен на добра позиция в наказателното поле и понечи да стреля, но Алекс се намеси решително и предотврати потенциалната опасност.

Няколко минути след това пък Миранте се намеси много добре след силен удар на Хонда и не позволи на японеца да открие резултата.

През следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена и интересните ситуации пред двете врати липсваха.

В 39-ата минута миланци създадоха добра възможност. Те получиха право да изпълнят пряк свободен удар след който топката попадна в краката на Монтоливо, но Миранте успя да се справи със силния удар на халфа.

Минута след това стражът на болонци се намеси отлично за пореден път, след като този път изби топката след удар на Бонавентура от няколко метра.

Надмощието на домакините продължи и в самия край на полувремето те създадоха най-добрия си голов шанс. Бака по брилянтен начин успя да се справи с една дълга топка и отправи прекрасен удар, който се виждаше как влиза във вратата, но стражът на противника показа фантастичен рефлекс и спаси 100 процентовия шанс. 

Няколко минути след подновяването на играта болонци се активизираха и в крайна сметка Джакерини имаше възможност да стреля от няказателното поле, но ударът му излезе в аут.

В 55-ата минута пък Нианг получи една добра топка и пробва удар от дистанция, който също не сполучи и кълбото излезе в аут.

Последваха минути застой, но в 73-ата Черчи направи фантастичен рейд и проби до сърцето на отбраната на противника, но в последния момент вместо да стреля, той реши да търси Бака с пас и намеренията му бяха разгадани.

Пет минути след това Бака се възползва от хубав пас на Черчи и с глава вкара топката в мрежата на Миранте, но радостта му бе помрачена, тъй като бе отсъдена засада в ситуацията.

В 82-ата минута гостите шокираха своя опонент, след като Джакерини откри резултата и така на практика доближи тима си до крайния успех. Муниер центрира топката за далечната греда и тя попадна в неговия съотборник, който си я спря и с хубав удар в далечния ъгъл успя да изпълни целта си в ситуацията. За радост на Болоня до края нямаше повече голове.

МИЛАН - БОЛОНЯ 0:1 0:1 Джакерини 82

МИЛАН: Доннарума, Алекс, Мексес, Абате, Де Шильо, Монтоливо (82 - Кучка), Бонавентура, Бертолачи, Хонда (65 - Черчи), Бака, Нианг (78 - Адриано)

БОЛОНЯ: Миранте, Гасталдело, Розетини (70 - Ферари), Майета (45 - Ойкономоу), Масина, Бриги, Джакерини, Тайдер, Диавара (78 - Фарфан), Муниер, Дестро