Карпи – Милан, мач от 15-тия кръг на Серия А, стадион „Алберто Браля“, 21:45 часа българско време.

Групата на Милан

Вратари: Абиати, Донарума, Ливиери

Защитници: Абате, Алекс, Калабрия, Де Шилио, Ели, Мексес, Романьоли, Сапата

Полузащитници: Бонавентура, Де Йонг, Маури, Куцка, Монтоливо, Поли, Сусо

Нападатели: Бака, Черчи, Хонда, Луис Адриано, Нианг

 

Прогнозата на Gol.bg:

Милан гостува на новака Карпи с надеждата да продължи доброто си представяне в последно време. Домакините обаче вече са със самочувствие от втората си победа в Серия А през миналия кръг. Тогава тимът на Фабрицио Кастори надигра с 2:1 Дженоа и сега ще опита да постигне втора поредна победа, което още не се е случвало на новака този сезон. Освен всичко друго Карпи успя да стигне до осминафиналите в Купата на Италия, след като отстрани през седмицата Виченца.

„Росонерите“ също се наслаждават на добра седмица. Тимът на Синиша Михайлович разгроми с 4:1 Сампдория на „Сан Сиро“. В този мач прекрасно впечатление направи М‘Байе Нианг, който вкара два гола и помогна на тима си да се изкачи до 7-то място в класирането. Милан също премина в следващата фаза на Купата, но се нуждаеше от добавено време, за да отстрани Кротоне.

Карпи и Милан досега не са се изправяли един срещу друг в елита на италианския футбол.

Домакините ще бъдат без Мател Феделе и Игор Бубнич. Марко Бориело обаче е възстановен от контузия и по всяка вероятност ще води атаката на Карпи.

За Милан твърдо аут са трайно контузените Жереми Менез, Диего Лопес, Марио Балотели, Андреа Бертолачи и Лука Антонели. Очаква се в атаката отново да действат Карлос Бака и Нианг, който показаха прекрасно разбирателство срещу Сампдрория.

Резултат: 1:2