Торино и Милан завършиха наравно 1:1 в мач от 8-ия кръг на италианската Серия "А", игран на стадион "Олимпико".

Първото полувреме беше изключително скучно, но след почивката играта се раздвижи и резервата Карлос Бака изведе "росонерите" напред. После направилият отличен мач Даниеле Басели изравни, а след това "биковете" бяха по-добрият отбор на терена, но пропуснаха да направят пълен обрат.

Така възпитаниците на Синиша Михайлович не успяха да спечелят в трети пореден мач в калчото (0:4 от Наполи и 0:1 от Дженоа) и са на 11-та позиция в класирането с 10 точки. Торино пък заема 5-то място с 14 т.


В 8-ата минута Макси Лопес беше добре изведен, но в последния момент беше блокиран и защитата на Милан изби в корнер, след който не последва нищо интересно. В следващите минути играта беше изключително накъсана и в 19-ата Монтоливо пробва удар от 20 м, но топката профуча покрай гредата.

Малко по-късно пред халфа се откри нова възможност, отправи прецизен изстрел, но вратарят на "биковете" Даниеле Падели беше на мястото си и спаси. В 31-ата минута дойде най-чистото положение до момента. Тогава Джиакомо Бонавентура шутира от фаул, но топката мина на косъм от лявата греда.

После гостите продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и в 37-ата минута удар на Монтоливо беше блокиран, секунди след това и Луис Адриано пропусна да се разпише от изгодна позиция. В 43-ата минута и Алекс стреля от фаул и за пореден път топката не попадна в целта.

5 минути след подновяването на играта Чезаре Бово извърши нарушение в близост до наказателното поле. Зад топката застана Алесио Черчи, който стреля неточно. Така се стигна до 63-ата минута, когато резервата Карлос Бака вкара брилянтен гол. Таранът получи топката от Бертолачи точно пред вратата, обърна и стреля мощно точно в средата, матирайки Падели – 1:0 за Милан.

След това обаче "биковете" настинаха и Макси Лопес пропусна добра възможност да изравни, но в 73-ата минута Даниеле Басели изравни е четвъртия си гол от началото на сезона. Халфът беше намерен от току-що появилият се на терена Белоти в наказателното поле, овладя на гърди и леко си поведе топката, след което в близкия ъгъл разстреля Диего Лопес за 1:1.

В 82-ата минута Торино можеше да стигне до пълен обрат. Монтоливо сбърка в центъра на терена, домакините организираха отлична контраатака, при която Макси Лопес беше изведен отдясно и шутира мощно, но Диего Лопес спаси. 2 минути преди края Торино създаде нова възможност, когато Басели проби отляво и пусна пас по земя към Лопес на границата на вратарското поле, но нападателят стреля нескопосано.

Торино – Милан 1:1

Голмайстори:

0:1 Бака (63)
1:1 Басели (73)

Торино: Падели, Бово, Глик, Морети, Запакоста (72-Белоти), Акуах, Гази (46-Вивес), Басели, Молинаро, Куалиарела (80-Бенасиа), Лопес
Треньор: Джанпиеро Вентура

Милан: Лопес, Абате, Алекс, Романьоли, Антонели, Куцка (86-Поли), Монтоливо, Бертолачи, Черчи (88-Хонда), Адриано (52-Бака), Бонавентура
Треньор: Синиша Михайлович

Торино, ст.: "Олимпико"
Жълти картони: Басели, Бово, Глик, Лопес (Торино); Бонавентура, Куцка, Романьоли (Милан)