Сърбинът Синиша Михайлович най-вероятно ще замени Филипо Индзаги начело на Милан. Популярният вестник „Гадзета дело Спорт“ съобщава днес, че Михайлович се е срещнал със собственика на клуба Силвио Берлускони и официалното назначение на специалиста ще стане факт до края на седмицата.

Още по темата

 

Милан обаче първо трябва да уволни актуалния си наставник Филипо Индзаги, което се очаква от няколко месеца, но все още не е факт. Михайлович пък обяви в понеделник, че напуска Сампдория след като класира генуезците седми.

46-годишният Михайлович пое Сампдория през ноември 2013-а година, като преди това е водил отборите на Болоня, Катания, Фиорентина и националния отбор на Сърбия. Като футболист той има периоди за Интер, Сампдория и Лацио, като особено запомнящи бяха изпълненията му на свободен удар.

Бившият наставник на Реал Мадрид Карло Анчелоти вече отказа да поеме Милан, който завърши 10-ти в Серия А през сезона и явно Михайлович е план Б за Берлускони и дясната му ръка Адриано Галиани.

В Италия се говори, че след отказа на Анчелоти вариантите за нов треньор били сведени до двама – Синиша Михайлович и Винченцо Монтела. По всичко изглежда обаче, че сърбинът поне към момента е с предимство.