Милан се освободи от Марио Балотели и сега вече няма никакво оправдание да не привлече нов класен нападател до края на трансферния пазар.

Според "Гадзета дело Спорт" росонерите действат най-настоятелно по отношение на Матия Дестро от Рома, макар че Вълците не са склонни да го пуснат евтино. Спортният директор на римляните Валтер Сабатини оценява нападателя на 25 млн. евро, изпълнителният шеф на росонерите Адриано Галиани иска да уреди сделката като наем с право на откупуване за около 12 млн. евро.

Двата клуба са говорили и за евентуален трансфер на Адем Ляич, на когото треньорът на Рома Руди Гарсия изглежда няма особено доверие. Милан се интересуваше от сърбина миналото лято, когато той напусна Фиорентина, но тогава Вълците изпревариха росонерите.

Росонерите имат и други варианти за центъра на атаката си. Голям интерес за клуба представлява бижуто на Порто Джаксон Мартинес, макар че Драконите като че ли не желаят да го продадат. Наскоро изникна и идеята да бъде привлечен Ето'о. Изглеждаше, че той е на крачка от договор с Ливърпул, но след като червените взеха Балотели, кой знае?

Други нападатели от Висшата лига, които може да се озоват в Милан са Чичарито Ернандес от Манчестър Юнайтед и най-вече Фернандо Торес, оказал се ненужен в Челси. Контузеният в момента Негредо може да напусне Манчестър Сити, а в Тотнъм вехне Солдадо.

Що се касае до вътрешната сцена, Милан оценява високо 23-годишния колумбиец от Удинезе Луис Муриел. Преговорите с бяло-черните от Удине обаче също няма да бъдат леки.

Междувременно продължава и сагата с опитите да бъде привлечен при росонерите Алесио Черчи, напомня "Гадзета". Макар да не е чист нападател, няма съмнение, че звездата на Торо би свършила отлична работа на Милан.