ЦСКА тресна с 2:0 Ботев Враца на стадион "Васил Левски" и записа ценни три точки в двубой от 13-ия кръг на Първа лига.

Головете за "армейците" забиха Кодуин Коялипу в 42-ата минута и Матиас Фаетон (80).

С тази победа ЦСКА се измъкна от зоната на изпадащите отбори, където се намираше след поредицата от комични и трагични загуби.

Трябва да се отбележи, че още в началото на срещата тежка контузия получи Густаво Бусато. Бразилецът се струполи на терена след неприятен удар в главата и веднага бе откаран с линейка в Пирогов.

Крилото Джейсън Локило и левият бек Мика Пинто също напуснаха терена преждевременно поради травми.

Още във втората минута се стигна до инцидент между Даниил Кондраков и Густаво Бусато, при който вратарят на "армейците" пострада сериозно. След пет минути оказана медицинска помощ, бразилецът бе откаран с линейка в болница.

Възпитаниците на Александър Томаш натиснаха и натикаха съперника в близост до наказателното му поле. В средата на първата част дойде най-доброто положение за домакините. Годуин Коялипу обаче се провали от изгодна позиция след добро центриране на Джонатан Линдсет.

Все пак, именно Коялипу се реваншира за по-ранния си пропуск, откривайки с глава след чудесно подаване на Станислав Шопов, който днес получи шанс за изява като титуляр.

Преди това, "червените" загубиха и Джейсън Локило заради травма. В добавеното време Коялипу направи един от пропуските на сезона, след като озовал се сам пред празна врата, прати топката над вратата на Федерико Бариос след подаване на Матиас Фаетон.

В началото на второто полувреме проблемите за Томаш откъм контузени продължиха с принудителната смяна и на Мика Пинто.

Шопов и Християн Петров имаха добри ситуации за втори гол, но отлични намеси на вратаря на гостите Федерико Бариос предотвратиха попадение.

Десет минути преди края на мача Матиас Фаетон сложи точка на спора с втори гол за ЦСКА. Националът на Гваделупа проби от ляво и с шут по тревата не остави шансове на вратаря за 2:0.

Това бе трети успех за "червените" при Томаш, при едно равенство и три загуби. "Армейците" не бяха вкарвали гол в елита от мача с Берое, когато спечелиха с 1:0 в Благоевград. След 16-та си поредна победа над Ботев Враца за първенство ЦСКА е 11-и с 13 точки. Ботев Враца остава предпоследен с 9 пункта.

В следващите си мачове врачани гостуват на Спортист Своге за Купата, преди да играят със Славия в Първа лига, а ЦСКА гостува на Добруджа за Купата на страната, преди да пътува и до Пловдив за визита на Локомотив на "Лаута".

ЦСКА - Ботев Враца 2:0 

Голмайстори:

1:0 Годуин Коялипу 42

2:0 Матиас Фаетон 80

ЦСКА: Густаво Бусато (7- Иван Дюлгеров), Джеймс ЕтоТо, Лумбард Делова, Лиъм Купър, Мика Пинто (51-Християн Петров), Марселино Кареасо, Джейсън Локило (30-Иван Турицов), Станислав Шопов, Джонатан Линдсет, Матиас Фаетон, Годуин Коялипу

Ботев Враца: Федерико Бариос, Деян Лозев, Мартин Бачев, Стефан Цонков, Мартин Ачков, Дилян Георгиев (81-Мирослав Маринов), Давид Суарес, Мартин Смоленски (59-Даниел Генов), Даниил Кондраков (59-Марко Мажуга), Браян Переа, Бубакар Траоре (72-Мохамед Букаси)