Трагичният есенен полусезон на ЦСКА, продължен със загуба от Левски в събота, ще доведе до сериозна чистка през зимата, научи „Тема Спорт“. Армейците вече изостават с цели 18 точки от вечния съперник и след 12 изиграни кръга се намират в зоната на изпадащите. В Борисовата градина усилено работят по селекцията. Но за да се повиши качеството в състава, ще последват и поне половин дузина раздели.

С единия крак извън ЦСКА са националите Християн Петров и Станислав Шопов. Към тях има сериозен интерес от Ботев Пловдив. Търси се отбор и на норвежеца Улаус Скаршем, който също не попада в плановете на Александър Томаш. През зимата ще бъдат скъсани договорите на ненужните Амос Юга, Брадли де Нойер и Емануел Шакич, а червеното ръководство ще опита да намери клубове и на други от наличните футболисти.

Чистката в ЦСКА през зимата ще обхване между 6 и 9 състезатели. В селекционните планове приоритетно попадат крило и голмайстор. Това поставя под сериозна въпросителна мястото в състава на двама измежду фланговите играчи Фаетон, Бютучи и Локило, както и нападателите Исека и Коялипу. До момента никой от скъпоплатените чужденци не дава добавена стойност на червената атака и ако се появят желаещи за техните права, армейците с охота ще изслушат предложенията.

Интересна е ситуацията и при вратарите. Димитър Евтимов прекрати предсрочно наема си в кипърския Кармиотиса и от зимата отново ще има право да играе. Все още обаче не е ясно дали той ще се съгласи да бъде трета опция в първия отбор или пък да пази за дубъла във Втора лига.

Крайните защитници Иван Турицов и Сейни Санянг също не попадат в дългосрочните планове на Александър Томаш и при привличането на ляв или десен бек с тях също може да се потърси раздяла.