Шотландският бранител на ЦСКА Лиъм Купър премина вчера медицински прегледи, които показаха, че е с частично разкъсване на мускулни влакна на корема, съобщава „Тема Спорт“.

Днес бившият лидер на английския Лийдс ще се подложи на нови прегледи, като докторският екип на армейците ще направи и невъзможното да го „вдигне“ за предстоящото след десетина дни дерби с Левски. На този етап прогнозите са, че, въпреки болезнената травма, шотландецът ще може да стисне зъби и да излезе на терена с обезболяващи инжекции.

Както е известно, Купър напусна принудително двубоя със Септември, като имаше съмнения за спукано ребро. Той дори летя за Острова, където трябваше да бъде прегледан и от лекарския екип на бившия му отбор Лийдс.

Добрата новина за старши треньора Александър Томаш е, че полузащитникът Джеймс Eтo’o вече поднови пълноценни тренировки. Не така стоят нещата с норвежеца Улаус Скаршем. Очакваше се той също да се присъедини към съотборниците си, но се оказа, че травмата в ходилото му е по-сериозна и той тепърва ще минава допълнителни прегледи. Предварителните прогнози са, че ще е аут и за дербито с Левски.

Снимка: Lap.bg