Треньорът на ЦСКА Александър Томаш открои пред футболистите една от основните причини за позорната загуба с 0:1 от Септември в последния мач преди паузата за националните отбори. Тогава наставникът заяви пред медиите, че отборът му е играл по съвсем различен начин, от това, което е тренирано, и има някои навици, които трябва да бъдат изкоренени.

В момент от вчерашното открито занимание на армейците на базата в Панчарево 46-годишният специалист беше доста по-конкретен. Това се случи по време на упражнение с разигравания на малък периметър с по едно докосване. На една от почивките между повторенията Томаш събра футболистите и им заяви: „Справяте се добре. Но защо в последния мач постоянно изкарвахте топката навън по фланговете? Защо нито веднъж не опитахте да разиграете по този начин вътре? Защото не можете? Не, просто подценихте мача“, каза пламенно треньорът на висок тон.

След двубоя със Септември той не пожела да признае, че слабото представяне се дължи и на подценяване на съперника, но по време на вчерашната тренировка го направи пред футболистите.

ЦСКА тренира в доста ограничен състав, тъй като цели 10 футболисти на червените бяха повикани от националните си отбори. Иван Дюлгеров, Иван Турицов, Християн Петров и Илиан Илиев-младши бяха призовани в А националния отбор, Станислав Шопов ще играе за младежите на Александър Димитров, Лумбард Делова ще защитава цветовете на Косово, Мика Пинто на Люксембург, Матиас Фаетон на Гваделупа, Годуин Коялипу на ЦАР и Сейни Санянг на Гамбия.

Така вчера Александър Томаш изведе 15 футболисти за сутрешна тренировка в Панчарево, като двама от тях – Джеймс Ето’о и Улаус Скаршем, тренираха индивидуално на облекчен режим, тъй като се възстановяват от контузии. В заниманието участваха само трима българи – вратарят Димитър Евтимов и младоците Петко Панайотов и Илиан Антонов.