Символичният акт на осъществяване „първа копка“ на стадион „Българска армия“ е планиран за седмицата след сблъсъка с Левски, научи „Тема Спорт“. Вечното Дерби на България е в събота, 19 октомври, от 15:45 часа. Както е известно, в началото на месеца фирмата изпълнител на проекта „Главболгарстрой“ влезе на „Армията“, позиционира техника и започна изкопни дейности. Все още обаче те са в ранен етап и ЦСКА са взели решение да изчакат малко с насрочването на официалния медиен ден, който да отбележи началото на изграждането на новия дом на клуба.

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетоновите конструкции. Те вече се изработват извън зоната на парка, в завод на изпълнителя „Главболгарстрой“, за да могат да бъдат монтирани без да създават неудобство на столичани.

В последните дни на „Българска армия“ пристигна и нова строителна техника. Това показва най-новото видео от дрон от стадиона, споделено в You Tube канал „vbSky“. Той следи от птичи поглед редица инфраструктурни проекти в столицата. На кадрите се вижда, че бетонната основа на лекоатлетическата писта вече е почти издълбана. Останала е само половината от виража пред бившия сектор „Б“ на „Армията“. Може да се забележи и наличието на голяма квадратна дупка в ъгъла на мястото, където бяха разположени секторите „В“ и „Г“. Вероятно става дума за съществуващ преди това изкоп, който е бил затворен отгоре с бетонна плоча.

Кадър: телевизия Bulgaria OnAir