ЦСКА загуби сензационно от Септември София с 0:1 при завръщането на тима на Националния стадион “Васил Левски”. “Червените” изиграха откровено слаб мач и пострадаха сериозно след гола на Бертран Фурие в 38-та минута. Освен слабата игра Александър Томаш получи и други лоши новини - с контузии напуснаха новите попълнения Лиъм Купър, Джеймс Ето’о и Ломбард Делова.

Така след три мача със “суха мрежа” ЦСКА допусна гол с цената на загуба. Тя е втора в пет мача, откакто Александър Томаш пое тима. С нея ЦСКА остава на 12-та позиция в класирането с 10 точки и мач по-малко. Тимът на Николай Митов изравни “червените” по точки и е 13-ти.

В следващия кръг на 19 октомври ЦСКА играе срещу Левски отново на Националния стадион.

Преди началото на срещата ръководството на ЦСКА подари специален плакет на една от легендите си Георги Велинов, който днес празнува своя 67-ми рожден ден.

С началото на двубоя възпитаниците на Александър Томаш поеха контрола върху топката, но не изградиха нищо по-опасно пред противниковата врата в първите 15 минути. След това “червените” се посъбудиха, но Исека не успя да засече подаване на Фаетон от лявото крило, а малко след това Илиан Илиев опита да изведе нападателя. Подаването му обаче бе късо.

В 22-та минута Септември показа, че има своите шансове. След далечно извеждащо подаване Рупанов свали с глава топката към Бертнран Фурие, който беше оставен на границата на вратарското поле. Лиъм Купър успя да избие топката със сетни сили и с цената на контузия. Малко след това опитният шотландец беше заменен от Браян Кордоба.

След изпълнението на ъгловия удар пък Рупанов беше изпуснат и стреля с глава покрай вратата. Последваха точни, но не чак толко опасни удари на Матиас Фаетон и Мика Пинто.

Така се стигна до 38-та минута, когато Септември хвана противника си на контраатака, Асен Чандъров превзе много терен през центъра и намери в наказателното поле Бертран Фурние. Французинът с отсечен удар под гредата реализира за 1:0.

Фурние обаче отиде да се радва точно пред агитката на ЦСКА в Сектор “А”, заради което към него полетяха бутилки. Получи се и леко спречкване между футболистите, след което французинът получи жълт картон за провокацията.

Последва натиска на ЦСКА, като в 41-та минута Турицов беше изведен в наказателното поле, но не успя да достави добро центриране. Малко след това Делова пусна прекрасен пас към Исека зад защитата на гостите и нападателят излизаше сам срещу вратаря им Димитър Шейтанов. В крайна сметка Мартин Христов успя да блокира удара на Исека и да прати топката в корнер.

В заключителните минути ЦСКА натисна и създаде доста хаос в наказателното поле на Септември. В една от ситуациите Исека падна, искайки дузпа. Малко след това и Кареасо се струполи в наказателното поле. Реферът Стоян Арсов отсъди свободен удар, като заложи топката на линията на наказателното поле. След това получи сигнал от ВАР да разгледа ситуацията и феновете на стадиона си помислиха, че ще отсъди дузпа. Когато се завърна на терена Арсов взе още по-изненадващо решение - не даде дори свободен удар на ЦСКА.

На почивката Александър Томаш замени Тобиас Хайнц и Илиан Илиев с Джонатан Линдсет и Годуин Коялипу. В началните минути “червените” имаха няколко добри атаки, но удари на Ето’о и Коялипу не затрудниха особено Шейтанов. В 54-та минута ЦСКА пропусна най-доброто си положение. Фаетон проби по лявото крило и подаде към Линдсет. Норвежецът обаче се сблъска с Коялипу и отправи изключително неточен удар.

В 70-та минута Шейтанов вече трябваше да се намесва далеч по-убедително, след като Коялипу получи хубаво топка в наказателното поле и стреля без подготовка. Вратарят на Септември обаче изби. Седем минути по-късно националът на ЦАР опита късмета си и с удар от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

В 82-та минута след рикошет топката попадна у Локило, който стреля от воле, тя се октлони в тялото на защитник и излезе в ъглов удар. Малко след това защитникът на Септември Митко Митков беше изгонен заради нарушение срещу Тибо Вион. ЦСКА също остана с човек по-малко, след като Делова получи контузия, а Александър Томаш вече беше направил трите си прекъсвания за смяна.

ЦСКА - Септември София 0:1

0:1 Бертран Фурие 38’

ЦСКА: Бусато, Турицов (63 - Локило) Делова, Купър (24 - Кордоба), Пинто, Ето’о (67 - Вион), Кареасо, Фаетон, Илиев (46 - Линдсет), Хайнц (46 - Коялипу), Исека

Септември София: Шейтанов, Христов, Йонашчъ, Очаи, Полендаков, Есума (52 - Витиньо), Моран (90 - Върбанов), Митков, Чандъров, Рупанов, Фурие