Покрай положителните резултати на първия отбор на ЦСКА в последните кръгове, за феновете не остава незабелязано доброто представяне и на другите формации на „армейците“. Дублиращият тим, воден от Владимир Манчев, влезе в серия от 530 минути без допуснат гол, а в последния си двубой от Втора професионална лига, спечели на негостоприемния терен на Миньор (Перник) с 1:0.

Не по-слаб ентусиазъм предизвикват и изявите на третия отбор на ЦСКА, съставен изцяло от таланти от школа на възраст между 16 и 18 години, който предизвиква фурор в Югозападната Трета лига. Тимът, воден от един от любимците на Сектор Г от близкото минало – Румен Трифонов, навъртя вече 4 поредни победи, включително и впечатляващ успех с 3:0 над втория тим на Левски. Възходът на младите „армейци“ ги изкачи до 6-тата позиция в класирането.

„В началото стартирахме трудно, отне ни време да комлектоваме състава. Знаехме, че стартът няма да е лек, тъй като самите момчета трябваше да преодолеят прехода от юношеския към мъжкия футбол. В Трета лига играят опитни футболисти и моите момчета бяха леко стъписани от идеята, че ще се изправят срещу такива отбори. С целенасочена работа, с влагане в тренировъчния процес, с контролите, които изиграхме, обаче нещата взеха да се получават и виждаме, че отборът изглежда много по-добре“, анализира Румен Трифонов пред медийните канали на ЦСКА.

„В моя тим са събрани млади момчета на възраст между 16 и 18 години, за които все още е трудно да поддържат постоянно ниво. Целта ни е добрите игри да стават все повече. Важното е, че играчите успяха да възприемат новите изисквания“, казва още треньорът.

Самите играчи осъзнават големия шанс, който се открива пред тях. „Нивото на футбола в Трета лига е добро. Ние сме млади момчета с много талант и тук можем да се усъвършенстваме“, сигурен е Димитър Петров.

„Целта ни е да се развиваме и постепенно да стигнем до нивото на мъжкия футбол. Искаме след време да играем за първия отбор“, разкрива мечтите си друг талант – Кирил Георгиев.

Освен здрави мачове в Трета лига, на ЦСКА III му предстои още едно голямо предизвикателство – двубои от втория квалификационен кръг на Младежката лига на УЕФА срещу класния белгийски Генк в края на октомври и началото на ноември. При крайна победа, армейците ще се изправят срещу победителя от двойката Абърдийн (Шотландия) – Академия Пушкаш (Унгария) в спор за попадане в груповата фаза.

„Това ще са коренно различни мачове. Всички знаем, че белгийската школа е една от най-силните в Европа и в света. Там се играе на много по-високо ниво, мачовете не се накъсват, играчите не се занимават със странични фактори като съдии и фенове. Трябва да успеем да отговорим на динамиката и интензивността, която ще ни предложи Генк. За мен този сблъсък ще е перфектно сверяване на часовника с водеща европейска школа. Сигурен съм, че като футболисти не им отстъпваме, въпросът е да подходим със самочувствие и сами да не се подценяваме. Ако това се получи, ще станат два страхотни мача“, сигурен е Румен Трифонов.