„Той е качествен играч, който не получи необходимото доверие.“ По този начин колегата от вестник „Слободна Далмация“ Славен Алфиревич характеризира престоя на косовския бранител Лумбард Делова в Хайдук.

За гранда от Сплит той прави впечатляваща подготовка през лятото на 2021 г., но треньорът Йенс Густафсон го пуска като резерва, при това на нетипичната позиция на десен бек. Нетърпеливата публика на „Полюд“ не е склонна да прояви разбиране и впоследствие бранителят се завръща в родината си и прави отлични мачове за Балкани.

От това лято Делова е част от ЦСКА, като се очертава да заформи двойка в центъра на червената отбрана с бившия шотландски национал Лиъм Купър. Специално за „Тема Спорт“ националът на Косово говори за престоя си при армейците и се връща назад във времето, разказвайки за важни моменти от своята кариера.

„Съотборниците ми разказаха много за дербито с Левски. Надявам се да играя в него и вече броя дните до дербито. Големите мачове са за това да се печелят. Играхме лошо в някои срещи в началото, но под ръководството на новия треньор се справяме добре. Надявам се да продължаваме в същия дух".

"В отбора дойдоха много нови играчи и промяната започна да се усеща. Трябват ни още няколко победи, за да вдигнем още повече самочувствието си, но треньорите вършат отлично своята работа на заниманията, които провеждаме".

"Личи си, че Томаш е добър специалист, а от нас се изисква единствено да подобряваме формата си. Работим усилено, за да можем да печелим всеки един мач и клубът да се завърне там, където му е мястото“, заяви Делова.