Всички футболисти на ЦСКА се включиха активно в днешното занимание на клубната база в Панчарево, което е част от подготовката за съботното домакинство на Септември от 11-тия кръг на Първа професионална лига. Треньорският екип на армейците отново заложи на интензивни физически натоварвания, на упражнения за комбинативност и бързина на реакцията, а през втората част от заниманието бе организирана двустранна игра. Част от нея бе изгледана от легендарния Димитър Пенев.

Утре футболистите на Александър Томаш ще тренират от 17:00 ч. на клубната база в Панчарево.

В същото време ЦСКА се похвали с 12 национали за предстоящите мачове на националните отбори. Армейският тим има най-много представители в разширения състав на България „А“, на който предстоят два мача от УЕФА Лига на нациите срещу Люксембург (12 октомври) и Северна Ирландия (15 октомври). Иван Дюлгеров, Християн Петров, Иван Турицов и Илиан Илиев бяха повикани от националния селекционер Илиан Илиев, а ЦСКА е клубът е с най-много играчи в мъжкия тим на България.

Станислав Шопов ще защитава цветовете на родината в мачовете на младежката ни селекция срещу Германия и Израел от квалификациите за Евро 2025, а Божидар Петров и Васил Каймаканов от ЦСКА II бяха включени в списъка на България U19 за приятелските двубои срещу Молдова.

Бранителят Лумбард Делова попадна в разширения списък на Косово за мачовете срещу Литва и Кипър от УЕФА Лига на нациите, а друг червен бранител – Мика Пинто, е в групата на Люксембург за сблъсъците срещу България и Беларус.

Крилото Матиас Фаетон отново попадна в плановете на представителния тим на Гваделупа за двата двубоя от КОНКАКАФ Лига на нациите срещу Мартиника, Сейни Санянг бе повикан в националния отбор на Гамбия за двата мача срещу Мадагаскар от квалификациите за Купата на Африка, а Годуин Коялипу ще води атаката на ЦАР срещу Мароко от същата надпревара./БГНЕС

Снимка: Lap.bg