Трима от титулярните футболисти на ЦСКА са с изтичащи договори през следващото лято, твърди „Тема Спорт“. Става въпрос за Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тибо Вион.

Добре известно е, че ако играчите влязат в последните 6 месеца от контрактите си, което би се случило през януари, те могат да преговарят свободно с други клубове, където да преминат като свободни агенти след края на сезона. Очаква се от Борисовата градина да не позволят това да се случи и до края на есента да постигнат споразумение с триото за удължаване на техните договори. Това обаче до момента не е станало.

Норвежецът Линдсет, който пристигна в ЦСКА от Сарпсборг през лятото на 2022 година и бързо се утвърди като водещ футболист в състава, сам призна на пресконференция наскоро, че е подписал за 3 сезона с армейците и в момента е концентриран изцяло върху изпълнението на своя контракт.

Плеймейкърът до момента печели най-много доверието на треньора Александър Томаш спрямо сънародниците си Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем. Затова и намеренията в ЦСКА са да задържат норвежеца, макар че от няколко месеца така и не намира оптималната си форма.

Друг член на халфовата линия – Марселино Кареасо, също е с изтичащ договор. Припомняме, че през лятото руският Химки отправи оферта за неговите права, която червените отказаха. Дали обаче те няма да съжаляват, ако се окаже, че колумбиецът напусне клуба като свободен агент след края на сезона?

Тибо Вион пък от изброените е с най-дълъг стаж в ЦСКА и кара петия си сезон в клуба. За последно той преподписа своя договор през декември 2022 г. Френският универсален футболист ще бъде на 31 години през следващото лято.