Футболният агент Лъчезар Танев коментира в подкаста „Код Спорт“ промените в ЦСКА, като заяви, че в момента няма интерес в червения клуб и не би се наел да е част от управлението му.

„Ако трябва да говорим сериозно, за да правиш футбол в България – на най-високо отговорно ниво – президент на БФС или шеф на ЦСКА, се изисква прекалено много енергия – повече, отколкото в едни други държави. Сметнах, че да се подложа на това напрежение, на този натиск… Вече съм на 60 години, най-вече заради това… Дали се поуплаших… Наясно съм каво трябва да се прави, но прекалено много щеше да ми дойде.

Щом човек като Гриша Ганчев се отказа – какво да говорим оттук нататък – човек, който винаги си е гонил целите, имал е изключителен характер. И сега има човек, който има високо ниво – не само икономическо, финансово, но е един сериозен човек, който стои зад цялата тази… Той самият защо не се оповестява, също не знам, все пак не сме в едни други години. Няма нищо лошо да поддържаш един отбор, през една фондация, която де факто ти си я създал, направил, в името на това да участваш в различни каузи в спорта и културата. Така че Валтер Папазки няма от какво да се опасява и да не се афишира.

Нямам играч, който със синът ми да представляваме в ЦСКА или да сме посредничили да дойде в отбора. Оставих синът ми да действа, за да избегна спекулации, в повечето случай треньорът Стипич беше против, в други казваха, че са много скъпи. А края на трансферния прозорец платиха повече пари за играчи, които не са по-добри от тези, които ние сме им предлагали, заяви Лъчо Танев.

„Томаш има характер, бил е „в кухнята“, има самочувствие. Където е бил, отборите му показват схема на игра, което значи, че работи правилно“, заяви Танев по адрес на новия наставник на червените.

Снимка: БГНЕС