Универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион ще се завърне в титулярния състав за гостуването на Черно море, пише „Тема Спорт“. Двубоят на „Тича“ е утре от 20:00 часа, а на трибуните се очакват над 8000 зрители.

Френският футболист остана резерва при победата с 1:0 над Берое в Благоевград в предишния кръг, след като Александър Томаш промени схемата на армейците и премина към такава с трима централни защитници. Експериментът му обаче не се оказа успешен и още на почивката се върна към система с четирима бранители, като Вион се появи на мястото на Илиан Илиев-младши и заигра като десен бек. По-късно пък Мика Пинто получи болежки и бе заменен от Турицов, което прати французина отляво на ариергарда. Състоянието на национала на Люксембург не беше притеснително и той тренира на пълни обороти, като ще бъде титуляр на „Тича“. Това праща Вион отново отдясно. Тактическата дисциплина и биткаджийския характер на юношата на Метц могат да са от голяма полза на ЦСКА в традиционно тежкото гостуване на Черно море.

Александър Томаш ще направи поне две промени в титулярния състав. Освен Тибо Вион там ще попадне и нов централен защитник, който ще замени Браян Кордоба. С по-големи шансове изглежда звездното попълнение Лиъм Купър, който все още чака дебют, но не е в оптимално физическо състояние. Другата опция е Християн Петров, който седна на резервната скамейка, след като допусна фатална грешка за загубата с 0:1 от Ботев Пд в първия мач на Томаш начело на ЦСКА. За последно 33-годишният шотландец е бил на терена в плейофния полуфинал-реванш на Лийдс срещу Норич в Чемпиъншип на 16 май. Самият той в интервю през седмицата заяви, че се чувства готов за игра, но не е сигурен дали ще дебютира на „Тича“.

Снимка: Lap.bg